Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

'Nieuwbouw Kostverlorenstraat is een heel complex project'

Buurt / wijk

WEESP - De Kostverlorenflat is al tweeënhalf jaar geleden gesloopt, maar wat hier terugkomt aan woningbouw is nog steeds niet duidelijk. Onlangs heeft Ymere de huurdersverenigingen, ambtenaren en bezorgde omwonenden bijgepraat over de nieuwbouwplannen op de plek van de gesloopte Kostverlorenflat. Daarbij werden al wat plannen getoond, maar voor een toelichting in de media vindt de wooncorporatie het nog te vroeg.

"We begrijpen de belangstelling, maar we hebben meer tijd nodig", legt communicatieadviseur Jacqueline Rijpma van Ymere uit. "Het is een complex project. Omdat het een binnenstedelijke locatie betreft en ook omdat de gemeenteraad kaders heeft gesteld. We willen uiteindelijk een plan presenteren waarvoor een breed draagvlak is. Dat kost tijd."

Maquette
Tijdens een bijeenkomst eind september werd een maquette getoond. Fred van de Bergh, woordvoerder namens circa honderd bezorgde huishoudens in de omgeving: "Met zes woonlagen boven op winkelcentrum Hogeweij en twee nogal fors uitgevallen flats van zes verdiepingen in de buurt van de grondplaat." Hij en zijn buren zijn hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee: "Hierdoor wordt het zon- en daglicht weer tegengehouden waardoor de omgeving weer verduisterd wordt." Van de Bergh en de zijnen zeggen sinds de sloop van de flat veel plezieriger te wonen en willen dat woongenot niet meer inleveren.

Hoogbouw
De maquette waar Van de Bergh over spreekt, wil Ymere niet verstrekken. "Want het plan kan nog alle kanten op. We gaan de ideeën die er zijn de komende periode samen met alle betrokken partijen verder uitwerken en vormgeven", aldus Rijpma. Van de Bergh begrijpt niet waarom Ymere niet gewoon toegeeft dat de nieuwbouwplannen op deze plek weer flink de hoogte in gaan, ook al vindt (vrijwel) iedereen dat er op deze plek geen grote hoogbouw meer moet komen.

Van de Bergh: "Wij vinden dat Ymere ons niet serieus neemt en haar eigen koers aanhoudt, om daarna te kunnen zeggen dat er inspraak is geweest."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant