Afbeelding

Meerderheid raad wil naar Amsterdam

Politiek

WEESP - De meerderheid van de Weesper gemeenteraad kiest voor een aansluiting bij Amsterdam. Dat werd vanavond duidelijk tijdens een bijeenkomst in de Grote Kerk.

De raadsfracties openbaarden daar hun motivatie en keuze. Van de partijen gaan WSP, GroenLinks, D66 en de PvdA voor Amsterdam, samen goed voor twaalf zetels. De VVD, het CDA en de DSB (samen vijf zelfs) hebben een voorkeur voor Gooise Meren. 

De avond van vanavond was anderhalve week vóór de officiële beraadslagingen en besluitvorming in de gemeenteraad. Die staan op 9 november op de agenda. 

Verder
Een officiële uitspraak van de gemeenteraad is er dus nog niet. Een eventueel referendum kan het besluit nog uitstellen. Ook de provincie moet zich uitspreken, het parlement neemt het finale besluit over een gemeentefusie.

Fusie
Weesp kan niet meer zelfstandig blijven en weegt nu af bij welke buurgemeente het beste aansluiting kan worden gevonden. Naast Amsterdam is Gooise Meren in de race. Het is de bedoeling dat Weesp eerst ambtelijk fuseert (één ambtenarenapparaat, twee gemeenten) en over een aantal jaren ook bestuurlijk (één gemeente).

Meer over de motivatie en afwegingen in het WeesperNieuws van woensdag 1 november.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant