Afbeelding
Foto: Bob Awick

Burgemeester Gooise Meren: 'Weesp kiest niet voor eigen identiteit, maar voor geld'

Politiek

WEESP - Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren reageert teleurgesteld dat Weesp een voorkeur uitspreekt voor een fusie met Amsterdam en Gooise Meren daarmee links laat liggen. Dat laat Ter Heegde weten in een eerste reactie op de keuze van de Weesper gemeenteraad

De burgemeester van Gooise Meren noemt het 'erg jammer' dat Weesp niet voor zijn gemeente kiest. "Wij denken dat een fusie met Gooise Meren voor de stad Weesp en de inwoners van Weesp een perfecte match is of was. De raad van Weesp kiest niet voor die match, het behoud van de eigen identiteit en de nabijheid, maar voor het geld van Amsterdam. Die keuze hebben we te respecteren, het is de raad van Weesp die beslist", aldus Ter Heegde.

Echte keuze wordt pas over anderhalve week gemaakt
De Weesper gemeenteraad bleek maandagavond een sterke voorkeur voor een samengaan met Amsterdam: twaalf raadsleden gaan voor Amsterdam, slechts vijf hebben een voorkeur voor Gooise Meren. Een officieel besluit is er nog niet genomen. Dat gebeurt pas over anderhalve week. Toch geven de verhoudingen goed weer welke keuze dan zal maken. .   

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant