VVD-fractievoorzitter Marten Snijder pleit voor Gooise Meren.
VVD-fractievoorzitter Marten Snijder pleit voor Gooise Meren.

Weesp bij Amsterdam? Afweging tussen voorzieningen en zeggenschap

Politiek

WEESP Voorzieningen, zorg, bestuurskracht en geld. Op die punten heeft Amsterdam de inwoners van Weesp meer te bieden dan Gooise Meren, zo zeggen de fractievoorzitters van WSP, GroenLinks, PvdA en D66.

De fractievoorzitters motiveerden maandagavond in de Grote Kerk hun voorgenomen besluit over de bestuurlijke toekomst van Weesp

Amsterdam
"Het kindpakket is daar echt top. Wij kiezen voor een sociaal Weesp", zegt de WSP en wijst daarnaast op  de economische kracht van Amsterdam. "De zorg moet goed, efficiënt en dicht bij de burger georganiseerd zijn. Amsterdam lijkt met haar aanbod op deze en andere belangrijke punten beter te voldoen dan Gooise Meren", stelt GroenLinks. D66 verklaart: "Bij Amsterdam kunnen we onze voorzieningen niet alleen behouden, maar zelfs verbeteren." De PvdA verwacht meer werkgelegenheid, goed buurt- en wijkwerk en lagere woonlasten. "Amsterdam was voor ons een outsider, maar heeft ons hart veroverd."

Gooise Meren
Het CDA kiest voor Gooise Meren, waar een grotere zeggenschap wordt verwacht. "Wij willen bestuurskracht niet inruilen voor bestuursmacht." De VVD vindt de zorg in Gooise Meren goed geregeld en zegt: "Amsterdam rammelt met vage toezeggingen en een zak geld. Geld maakt niet gelukkig." De DSB wijst op het stevige kernenbeleid van Gooise Meren. "Wij gaan voor de menselijke maat. Weesp is beter af als ze voor de regio Gooi en Vechtstreek behouden blijft."

Meer over de motivatie in het WeesperNieuws van 1 november.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant