Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer
Update

Vrouwen geslagen en bestolen door taxichauffeur

Politie

WEESP Twee vrouwen zijn in de nacht van maandag 23 oktober op dinsdag 24 oktober in Weesp mishandeld en bestolen door een taxichauffeur.

De politie meldt het volgende. Op de kruising Zwaantjesbrug met de Herengracht in Weesp stopte de taxi rond 01.00 uur.  De vrouwen hadden een onbestemd gevoel bij de chauffeur en stapten beiden uit. Ineens sloeg de chauffeur de Amsterdamse waarna hij de telefoon van de vrouw uit Weesp afpakte. Die wilde hem tegen houden en hield de portier van de auto vast. De agressieveling reed echter weg waardoor de hand van de vrouw uit Weesp klem kwam te zitten en ze meters werd meegesleurd. Toen mensen op straat begonnen te schreeuwen naar de chauffeur, stopte hij waardoor het slachtoffer los kon komen.  De taxi reed weg in de richting van de Papelaan. De twee vrouwen gingen naar huis en schakelden later de politie in.

Signalement
De vrouwen waren in Amsterdam ingestapt. Het zou volgens de politie gaan om een 'snorder', een zwarte sedan mogelijk van het merk Mercedes. De taxichauffeur heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 18-20 jaar oud, is zo'n 1.70 meter lang met een mager postuur. Hij heeft zwart kort haar en een beginnend baardje.

Tips
De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of anoniem 0800-7000. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant