Afbeelding

Navarra viert Kersjesprijs met Laureatenconcert

Cultureel

WEESP - Het Navarra String Quartet heeft het winnen van de Kersjesprijs 2017 woensdagavond gevierd met een Laureatenconcert. De sfeervolle Van Houtenkerk zat tot de laatste stoel gevuld met gasten uit binnen- en buitenland. 

Ondanks de feestelijke aanleiding had het strijkkwartet gekozen voor donkere stukken, zo lichtte violiste Marije Johnston het programma toe. Uitgevoerd werden werken van Peteris Vasks en Dmitri Sjostakovitsj. De zaal luisterde ademloos en gaf na afloop een staande ovatie.

Tijdens het concert werden opnamen gemaakt voor een filmpje dat vertoond wordt tijdens de uitreiking van de Kersjesprijs, op 2 december in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Brits/Nederlandse Navarra krijgt de prijs toegekend vanwege haar 'intense en poëtische spel met een uitzonderlijk breed spectrum aan kleuren en dynamiek'. 

Weesp Chamber Music Festival
In het strijkkwartet speelt ook Simone van der Giessen, die opgroeide in Weesp. Jaarlijks organiseert zij samen met Navarra het Weesp Chamber Music Festival. Navarra speelt op internationale podia, zoals het Sydney Opera House, het Esterházy Paleis en Wigmore Hall. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant