Afbeelding

Rechter wijst bezwaren N236-boetes af

Buurt / wijk

WEESP - De een na de andere Weesper, Driemonder en Nederhorst den Berger krijgt nul op het rekest bij de rechtbank in Almere. Zij hadden gehoopt dat de rechter hun gepeperde bekeuring alsnog zou verscheuren, maar tot dusver gebeurt dat niet.

De heer De Ronde uit Weesp meldde in september aan de redactie dat hij het er niet bij liet zitten. Hij was een van de mensen die afgelopen voorjaar een fikse boete in de bus vonden na extra verkeerscontroles rond het werk aan de Vechtbrug.

Dat De Ronde daar te hard reed, kwam volgens de Weesper door de onduidelijke verkeerssituatie in die periode. "Begin maart stonden er borden van 80 km langs de weg, die vanaf het begin van de wegwerkzaamheden niet zijn afgedekt of weggehaald. Drie weken later waren die borden wel opeens afgedekt. Er hebben ook een periode geen borden van 50 km gestaan, want toen werd het verkeer geleid door verkeersregelaars. Door al deze verwarring werd door heel veel mensen te hard gereden."
De Ronde was inderdaad niet de enige. Naar aanleiding van zijn verhaal en de berichtgeving over de boetes en controles meldden nog meer bekeurde automobilisten zich bij deze krant. Ook via Facebook stroomden de reacties binnen. De meesten hadden boetes van vele honderden euro's. Dat komt omdat snelheidsovertredingen bij wegwerkzaamheden extra zwaar worden beboet vanwege het risico waaraan wegwerkers en andere weggebruikers worden blootgesteld.

Tot nu toe geen succes
De Ronde heeft inmiddels meegedeeld gekregen dat hij in het ongelijk wordt gesteld. "Ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht. Maar ik wilde het toch proberen. Niet zozeer vanwege de boete, maar omdat ik vind dat het niet eerlijk gegaan is en ik hoopte dat door bezwaar te maken de kwestie nog eens kritisch werd bekeken."

Er zijn meer mensen die tegen de boete in het verweer zijn gekomen. Al deze zaken worden apart behandeld. Tot nu toe zijn er alleen uitspraken in het nadeel van de bezwaarmakers. In sommige zaken is nog geen uitspraak.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant