Op het spandoek dat de Japanse delegatie had meegenomen staat - o.a. -  dat het de studiegroep van 2017 is.
Op het spandoek dat de Japanse delegatie had meegenomen staat - o.a. - dat het de studiegroep van 2017 is.

Bezoek uit Japan op Casparus College

Algemeen

WEESP - Nieuwsgierig keken 15 bezoekers uit Japan dinsdagmiddag rond op het Casparus College.

Het waren docenten en een schooldirecteur uit het verre oosten die in Nederland zijn om ons beroepsonderwijs te bestuderen.

Gevleid
Zij wilden ook graag op het Casparus College rondkijken, schreven ze Chiquita Relyveld, directeur van het Casparus College een maand of wat geleden. De visie van de school sprak ze aan. Op het Casparus College waren ze natuurlijk gevleid door de aandacht uit Japan en zeiden 'ja'. 

Hand geven
Middenin de pauze arriveerden de Japanners en dat was wel even schrikken. "Mogen de leerlingen hier rennen?", vroeg de Japanse schooldirecteur Yasunobu Tokuda zijn Weespse collega. "Alleen in de pauze mag dat, als de les zo weer begint is het stil", stelde Relyveld hem gerust. Vervolgens vonden de Japanse docenten het bijzonder beleefd hoe de leerlingen hun docent een hand geven bij de aanvang van iedere les.

Plaza's
De rondleiding ging langs alle 'plaza's', de leerpleinen van de school. Leerlingen leidden de Japanse bezoekers rond en beantwoordden vragen. En werden heel vaak op de foto gezet door de deelnemers aan de studiereis. Directeur Tokuba vond het allemaal erg interessant, zei hij.

Tolk
Bij een echt Nederlandse lunch van heerlijk belegde broodjes en grote glazen melk was er tijd om vragen te stellen aan de Nederlandse collegadocenten en directeur Relyveld. Dat ging allemaal via de tolk. De Japanners luisteren aandachtig en maakten ijverig aantekeningen. En maakten veel foto's.

Cadeautjes
Aan het einde van de lunch was er tijd om cadeautjes uit te wisselen. 'Mini-kimono's', een mooi tafelkleed en een kunstwerk van de Japanners voor het Casparus College, tasjes van het Casparus College met een fietszadeldekje voor de Japanners. Zij waren er zichtbaar blij mee. Nog even op de foto en dan snel door. Volgende stop: Amsterdam.



Cadeautjes uit Japan voor het Casparus College.


Rugzakjes van het Casparus College voor de Japanse bezoekers.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant