Met een maatje de piste af.
Met een maatje de piste af.

SSO gaat al 25 jaar met gehandicapten skiën

Sport

WEESP Ook mensen met een beperking moeten kunnen wintersporten. Daarom organiseert Stichting Samen Ontspannen uit Weesp speciale reizen voor deze doelgroep.

In het bestuur zitten Frank en Martine Bakker, hun dochter Ellen heeft het syndroom van Down. Zij gaat komende winter voor de 18e keer mee. Dat inspireerde de Weespers om deel uit te gaan maken van de bestuurlijke organisatie van deze vakanties.

Verschillende groepen
Er zijn jaarlijks vier reizen: twee voor mensen met een verstandelijke beperking, een voor mensen met een lichamelijke beperking en een voor mensen met een lichamelijke en een verstandelijke beperking. In totaal gaan er jaarlijks 85 mensen mee. Het gaat om deelnemers vanuit het hele land en van alle leeftijden (wel 18+). De reis gaat per (rolstoel)bus, die de hele week ter beschikking van het gezelschap staat, het verblijf is in een aangepast hotel en bij de pistes is geïnstrueerd liftpersoneel aanwezig.

Altijd een oplossing
Frank: "Het mooie is: wat die beperking ook inhoudt en welk probleem zich ook voordoet: er wordt altijd een oplossing gezocht. En nog belangrijker: die wordt ook altijd gevonden." Deelnemers kunnen zowel zelfstandig skiën als gebruikmaken van speciale hulpmiddelen. De SSO beschikt over bi-uniques, zitski's en dualzit-ski's. Wie niet wil of kan skiën kan langlaufen en/of sneeuwwandelingen maken. Het sociale aspect is minstens zo belangrijk: met gezamenlijke maaltijden, speeltjes, uitstapjes en natuurlijk après-ski.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant