Acteur Thomas Cammaert bij de lancering van Collecte 2.0.
Acteur Thomas Cammaert bij de lancering van Collecte 2.0. Foto: Collecte 2.0

MS Fonds op de markt met de Collecte 2.0

Zorg

WEESP Deze week worden bij collectecoördinator Betty Spier de bussen voor de collecte van het MS Fonds in Weesp afgeleverd. Daar zitten twee nieuwe hypermoderne collectebussen bij: met een ingebouwd pinapparaat. "Spannend", vindt ze, want halen mensen inderdaad hun pinpas tevoorschijn? Ze hoopt van wel, want de opbrengsten met de muntgeldbussen lopen terug.

"Mensen hebben bijna geen kleingeld meer in huis", legt Spier uit. "Daarom heeft het MS Fonds samen met onder meer het KWF en Alzheimer Nederland geïnvesteerd in het project Collecte 2.0. Zij zijn enthousiast over het systeem. En volgende week gaan wij er dus mee op pad."

Zelfs een bonnetje
De collectanten staan dinsdag met de innovatieve bussen op de markt. Spier: "Mensen kunnen pinnen, contactloos betalen of gewoon geld in de bus stoppen. Indien gewenst spuugt het apparaat ook nog een bonnetje uit." De huis-aan-huiscollecte van volgende week gaat dit jaar in Weesp nog wel met de oude bussen voor (munt)geld. 

Spier is al 9 jaar coördinator van de collecte van het MS Fonds: "Ik kende iemand met MS. Hij is inmiddels overleden. Als iemand vraagt naar mijn motivatie, zeg ik altijd: ik doe dit voor Ab." 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant