Slecht omgaan met kansen nekt We HaVe

We HaVe had moeite om zich te onderscheiden van Voice. De Weespers hadden een taaie aan de concurrent, maar Voice kon eveneens niet imponeren. Het matige spel van zowel We HaVe als Voice maakte de wedstrijd spannend. Voice kwam het best uit die strijd. Vooral doordat We HaVe moeite had om de bal de goal in te krijgen, kon Voice een voorsprong pakken. We HaVe, dat verdedigend wel goed stond, kon aanvallend niet het verschil maken en hielp Voice daarmee in het zadel. Dat resulteerde bij de Weespers vooral in gemopper en geklaag, dat leidde tot meerdere tijdstraffen en daardoor vooral in de tweede helft een ondertal op het veld. Voice maakte van al deze factoren dankbaar gebruik en konden na rust vrij eenvoudig uitlopen naar een verdiende overwinning.

Slordig afronden van grote kansen heeft We HaVe zaterdag de das omgedaan tegen Voice. De Weesper handballers moesten, ondanks aardig spel, genoegen nemen met een 13-22 nederlaag.

Voor de Weespers zal het de komende weken steeds lastiger worden om zich nog veilig te spelen. Nu ook de concurrentie voorzichtig afstand neemt van de Weespers, lijkt handhaving een niet te tillen last te worden voor We HaVe. "Maar we blijven strijden", verzekerde speler René Vermoolen na de wedstrijd. "We spelen redelijk. Zeker als je nog eens kijkt naar de wedstrijd van vorige week tegen US, zie je gewoon dat er potentie in deze ploeg zit. Dat moet er alleen nog wekelijks uit komen en daar hebben we veel moeite mee. Toch zullen we ons uiterste best blijven doen om niet te degraderen."

Opnieuw winst handbalsters
Wederom de volle winst voor de handbalsters van We HaVe. De Weespers zetten de stijgende lijn met goed spel door en vestigen zich steeds steviger in de middenmoot van de competitie. Zondag werd, na een spannende wedstrijd, Leidsche Rijn met 22-18 verslagen.

We HaVe startte moeizaam, maar had niet heel veel tijd nodig om op niveau te komen. Al halverwege de eerste helft toonden de Weespers zich steeds sterker en werd het Leidsche Rijn moeilijker en moeilijker gemaakt. De opponent, de nummer vier van de competitie, had nauwelijks een weerwoord en zag na de eerste helft een 12-10 achterstand op het scorebord prijken. Een peptalk vlak voor de tweede helft zorgde voor meer vertrouwen bij We HaVe na de thee. De Weesper handbalsters hielden het niveau goed vast en wisten de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

"Deze overwinning geeft een heel lekker gevoel", vertelde speelster Samantha Meijer na de wedstrijd. "Leidsche Rijn heeft een sterk team en als je daar van weet te winnen, dan mag je alleen maar trots zijn. De speelsters hebben ook echt heel goed gespeeld. Dat verdient echt een compliment."