Tweedeklassers poetsen struikelstenen
Tweedeklassers poetsen struikelstenen

Aandacht voor struikelstenen tijdens stage

Algemeen

Alle struikelstenen in Weesp zijn maandag door twee leerlingen van het Casparus College weer helemaal opgepoetst. Tweedeklassers Davey en Job mochten met Max van Dorth meelopen voor hun maatschappelijke stage. Gewapend met een emmer met water, poetsdoekjes en koperpoets trok het drietal langs de tientallen stenen in de stad. Alle leerlingen van de middelbare school zijn verplicht één keer stage te lopen.

De twee kregen een stage bij Van Dorth toegewezen en waren daar niet ontevreden mee. "Beter dit dan meelopen in een bejaardentehuis, zoals andere klasgenoten", aldus Job. Ook dinsdag gaat het duo samen met Van Dorth op pad langs de stenen. "Ondertussen leg ik ze het één ander uit over het Joodse verleden", aldus Van Dorth. Het schoonmaken van de stenen viel nog niet mee, ook al liggen de gedenkstenen er nog niet zo lang. 

De struikelstenen zijn begin 2009 geplaatst in de stad ter nagedachtenis van de omgekomen Joden in de Tweede Wereldoorlog. De stenen hebben een inscriptie met namen van Weesper joden die in de oorlog zijn weggevoerd. De struikelstenen zijn een blijvende herinnering en liggen voor de huizen waar deze mensen vroeger woonden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant