Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Geen problemen met alcohol op Vechtstede en Casparus College

Algemeen

WEESP - Er spelen op het Vechtstede College en Casparus College geen problemen met alcoholgebruik binnen de schoolmuren. Dat stellen rectors Chiquita Relyveld van het Casparus College en Marcel van Dijk van het Vechtstede College.

Ze reageren daarmee op het nieuws dat de middelbare scholen van de regio alarm slaan over 'zorgelijk' alcohol gebruik. De problemen spelen vooral dieper in het Gooi, maar er gebeurt ook heus weleens wat in Weesp. Jongeren experimenteren nu eenmaal, maar juist op die leeftijd kan dat grote schade toebrengen aan de hersenen.

De Weesper scholen steken hun kop niet in het zand. Er is veel aandacht voor voorlichting, onder meer met gastlessen, en alcoholgebruik wordt nooit of te nimmer getolereerd binnen de schoolmuren en ook niet binnen schoolactiviteiten daarbuiten. Maar feit is dat er buiten de schoolmuren ondanks de invoering van NIX18 nog steeds te makkelijk aan drank te komen is. De handhaving is onvoldoende door gebrek aan kennis, maar soms ook door bagatellisering van de risico's. De scholen willen dat samen met andere organisaties gaan aanpakken.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant