Afbeelding
Foto: Marcel Adriani

Mogelijk iets langer wachten op Wmo-taxi

Zorg

WEESP - Wie een Wmo-taxi nodig heeft, moet de komende periode mogelijk iets meer geduld hebben. Het heeft te maken met een overgangsfase, gedwongen door het faillissement van een van de taxibedrijven die de Wmo-ritten uitvoeren.

Dat schrijft de teamleider Sociaal Domein van de gemeente Weesp in een brief aan de gebruikers van de Wmo-taxi. De twee andere taxibedrijven waarmee de gemeente Weesp een contract heeft, nemen het werk over en dat heeft organisatorisch wat voeten in de aarde.

Telefoon
"Uw Wmo-taxi blijft dus gewoon rijden. We doen alles wat nodig is om te zorgen dat de Wmo-taxi voor u beschikbaar is op het door u gewenste moment", zo staat in de brief. Maar ook: "Toch kan het de komende weken voorkomen dat u langer dan normaal moet wachten voordat de telefoon opgenomen wordt of dat de taxi iets later komt dan u gewend bent."

Mogelijk contant afrekenen
Pashouders die gebruik maken van een automatische incasso, krijgen een nieuw machtigingsformulier. Dat duurt mogelijk even, zodat er mogelijk een keer met contant geld afgerekend moet worden. 

Overnemen
Het bedrijf Besseling (Bestax) uit Amersfoort is failliet verklaard en stopt per 1 december. Vanaf dat moment nemen de andere twee taxibedrijven (Verhoef Personenvervoer uit Uithoorn en Taxi Hop uit Baarn) alle ritten van Wmo-taxi in Gooi en Vechtstreek over.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant