Afbeelding
Foto: André Verheul

Reclamebelasting: elke ondernemer betaalt mee aan leuke binnenstad

B2b

WEESP - Het college van B en W komt met een voorstel voor reclamebelasting. De opbrengst gaat in een ondernemersfonds en wordt ingezet om de binnenstad van Weesp aantrekkelijker te maken. Denk aan feestverlichting, promotiecampagnes en activiteiten als Weesp Gastvrij.

Volgens de concept-verordening gaat de reclamebelasting (in principe) gelden voor elke commerciële onderneming met een reclamebord. De verordening geldt voor een groot deel van de binnenstad, niet daarbuiten.

400 euro
Het tarief dat wordt voorgesteld is 400 euro per jaar. Grote winkels betalen meer, oplopend tot maximaal 1000 euro per jaar.

Voorstander
Winkeliersvereniging WDO is groot voorstander van deze belasting en dringt op de invoering aan. Volgens voorzitter Albert Vos is het de enige manier om verzekerd te blijven van leuke activiteiten en andere impulsen aan de binnenstad.

Nu worden die zaken door een kleine groep ondernemers georganiseerd en betaald. Volgens B en W is de reclamebelasting eerlijker, omdat de kosten veel beter worden verspreid over de ondernemers die belang hebben bij een aantrekkelijke binnenstad. 

Raadscommissie
"Reclamebelasting een beproefd middel gebleken om een collectief ondernemersfonds langdurig te financieren. Het wordt in veel gemeenten toegepast", aldus B en W. Het voorstel komt woensdag 13 december in de raadscommissie. Om reclamebelasting in te voeren is breed draagvlak onder de ondernemers een vereiste.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant