Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Bewoners en ondernemers aan zet over terrassenplan

Politiek

WEESP - Mogen er meer terrassen komen en kunnen daar parkeerplekken worden opgeofferd? Daar mogen bewoners en ondernemers van Weesp hun zegje over gaan doen. De antwoorden moeten een goed beeld gaan geven van het draagvlak voor het plan om terrassen ruim baan te geven. 

De gemeente speelt al veel langer met de gedachte om de regels voor terrassen van Weesper cafés en restaurants flink te verruimen. Het plan was onder meer om zomers parkeerplaatsen om te bouwen tot terrassen en terrassen op het water toe te staan. 

De politiek sprak afgelopen jaar tot twee keer toe over het plan, maar het plan werd even zo vaak door raadsleden afgeserveerd. De raadsleden zagen vooral de grote ruimte die er aan horeca-ondernemers wordt geboden om tafels en stoelen buiten te zetten, zowel op terrassen als langs de gevels. Daarnaast vreesden enkele buurtbewoners van het centrum overlast. 

Enquête en gesprekken over terrassen
Voordat er nu wordt gesleuteld aan de terrasregels wordt er dus een enquête gehouden onder bewoners. Alle bewoners worden bevraagd, centrumbewoners krijgen een aantal extra vragen over de gevreesde overlast. Ondernemers krijgen ook een enquête. Aan de hand van de resultaten van de enquête gaat er nog gesproken worden met bewoners en ondernemers. 

Al met al moet er rond februari een nieuw voorstel voor de terrassen op tafel liggen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant