Afbeelding
Foto: Robin Voorhamm

Speurhonden stuiten op spoor vermiste Oskar

Mensen

WEESP - Speurhonden hebben afgelopen weekend een spoor van de vermiste Weesper Oskar van Alphen gevonden. Dat maakt het zoekteam bekend. 

Afgelopen zaterdagavond werd er met speurhonden gezocht naar het spoor van Oskar. De zoekhonden volgden Oskars route van Café Bijna Thuis aan de Nieuwstad naar de Herengracht. Eén van de honden sloeg aan ter hoogte van een bankje aan het water ter hoogte van de Kerklaan, waardoor het er toch op lijkt dat Oskar een week geleden in het water is geraakt. 

Zoektocht gaat komend weekend verder
De honden, die zijn getraind op de geur van verdronken personen, hebben het water afgezocht maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd. Door slechte weerstomstandigheden lukte het niet om met de honden op een boot verder te zoeken. Er wordt nog gekeken of dat komend weekend alsnog wel kan gebeuren. 

De zoekers naar Oskar roepen Weespers nu op om hun ogen open te blijven houden rond het water.  Met deze temperaturen en winterkleding komt het lichaam van een verdronken persoon meestal na ongeveer 2 tot 3 weken boven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant