Afbeelding
Foto: André Verheul

Raad geeft signaal aan eigenaar grond Achtergracht

Algemeen

WEESP - De gemeenteraad van Weesp wil de druk op de eigenaar van het braakliggende terrein aan de Achtergracht verder opvoeren. Ze nam een motie aan die het college de opdracht geeft te onderzoeken welke machtsmiddelen er nog zijn om de eigenaar te bewegen het winkelcentrum aldaar af te bouwen.

Wethouder Peter Eijking (PvdA) toonde zich niet gelukkig met die motie, want hij zegt dat alles al onderzocht is en dat de gemeente nu eenmaal geen formele middelen heeft om de eigenaar te dwingen. Het veranderen van de bestemming van het perceel, zoals de raad suggereerde, is volgens hem om tal van redenen een heilloze weg.

Of de motie tot iets concreet leidt, valt dan ook te bezien. Toch werd hij in meerderheid aangenomen. Lars Boom van de WSP zei: "Het signaal van de raad kan niet duidelijk genoeg zijn. "

Fietsen
De wethouder had nog een nieuwtje in deze: op de braakliggende plek kan een (tijdelijke) fietsenstalling komen. De eigenaar, De Grutterij, is daarmee akkoord, zei de wethouder.

Geen partij
De grond ligt braak, omdat er nog geen partij is gevonden die daar een grote winkel wil beginnen. Zolang er geen huurder in zicht is, wacht De Grutterij met bouwen.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 16 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
De ware helden van de club Of hij een keer wilde klokken? Nu zit Willem al bijna 30 jaar bij de triatlon Sport 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Regio Gooise heide kleurt nu ‘extreem vroeg’ paars Natuur en Milieu 15 aug, 15:15
Logo
Afbeelding
Indië-herdenking Einde Japanse bezetting herdacht Algemeen 15 aug, 14:20
Afbeelding
Verpaupering Weesp Ingezonden brief 15 aug, 14:00
Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief