'Ga positief het nieuwe jaar in', zegt burgemeester Bas Jan van Bochove in zijn werkkamer in het stadhuis.
'Ga positief het nieuwe jaar in', zegt burgemeester Bas Jan van Bochove in zijn werkkamer in het stadhuis. Foto: André Verheul

Burgemeester: 'Weesp is er mooier op geworden'

Politiek

WEESP In het eindejaarsinterview met het WeesperNieuws spreekt waarnemend-burgemester Bas Jan van Bochove zijn waardering uit voor de inwoners van Weesp.

"In het debat over de bestuurlijke toekomst heeft Weesp zijn identiteit bewezen", zegt hij. Ook vindt hij dat burgerparticipatie steeds beter functioneert. "Als ik terugkijk naar hoe wij als bevolking in gesprek zijn geweest en begrip hebben getoond voor elkaars argumenten, dan vind ik dat de Weesper samenleving er mooier op geworden is."

Zorgen delen
Van Bochove staat ook stil bij de mensen die in het voorbije jaar iets naars hebben meegemaakt of zich zorgen maken. "We kunnen die zorgen best wat meer delen."

Nieuwjaarsboodschap
Op de vraag of de tijdelijke burgervader een nieuwjaarsboodschap voor de Weespers heeft, antwoordde hij: "Maak een mooi en veilig slot aan dit jaar en ga met een positieve instelling 2018 in. Er zijn weer nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, er komen belangrijke besluiten aan, er zijn weer gemeenteraadsverkiezingen, de stad ontwikkelt zich en bij al die stappen kunnen de inwoners meedoen."

Lezen
Lees het hele interview in de digitale editie van het WeesperNieuws.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant