Tineke is spontaan in de bloemen gezet.
Tineke is spontaan in de bloemen gezet. Foto: Daniëlle Meyer

Spontaan pensioenfeestje voor 'vergeten' Tineke

Mensen

WEESP - Na 17 jaar neemt Tineke afscheid van haar baan in de Thuiszorg. Buurvrouw Daniëlle Meyer verbaasde zich over het feit dat ze van haar werkgever nog niets over dit bijzondere moment had gehoord. Dan doen wij het maar, dacht de Weespse. Een oproepje op Twitter en Facebook leidde tot een spontaan pensioenfeestje.

"Na 17 jaar keihard buffelen en meer doen dan je werk, aandacht geven aan de mensen en zorg op maat leveren aan de klanten, was er niet eens een afscheid georganiseerd door @VitaalThuiszorg", twitterde Daniëlle zaterdag de wereld in.

Voor de winnares van de Weesper Cultuurprijs was dit een voorbeeld van hoe de mensen in de zorg wordt uitgehold. Haar berichtje werd honderden keren gedeeld.

Kaartjes sturen
Marleen Philippi‏ reageerde met de vraag waar zij een kaartje aan Tineke naartoe kon sturen. Daniëlle stelde het adres van haar theaterschool open: Flevolaan 6, 1382JZ Weesp. Ook deze oproep ging via sociale media rond. Afgaande op de toezeggingen, moet de brievenbus daar binnenkort volstromen. 

Ontroerd
Niet veel later stuurde Daniëlle deze tweet de kerstnacht in: "Lieve mensen, wat een hartverwarmende reacties op het feit dat Tineke bij haar pensioen geen afscheid kreeg. Ze kijkt uit naar jullie kaartjes en was ontroerd. We hebben nu zelf een pensioenfeestje georganiseerd."

Reactie
Volgens Vitaal Thuiszorg is de hele actie te voorbarig. Directeur Esther Hoekzema laat weten dat Tineke op dit moment nog in dienst is van de zorgorganisatie. Omwille van de privacy gaat ze daar niet verder op in. Wel wijst ze erop dat Thuiszorg Vitaal gewend is om op een goede manier om te gaan met werknemers die met pensioen gaan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant