Januari: Het werd ten sterkste afgeraden, want het ijs was onbetrouwbaar, maar voor enkele Weespers was het te verleidelijk. Dus betraden Temme en Angel het krakende ijs op de Vest.
Januari: Het werd ten sterkste afgeraden, want het ijs was onbetrouwbaar, maar voor enkele Weespers was het te verleidelijk. Dus betraden Temme en Angel het krakende ijs op de Vest. Foto: André Verheul

Jaaroverzicht: 2017 in voorpaginafoto's (deel 1)

Algemeen

WEESP - Het is de week van de jaaroverzichten. Wij hebben al onze voorpagina's van dit jaar er nog eens bij gepakt en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Weesp.

Januari (foto boven)
Het werd ten sterkste afgeraden, want het ijs was onbetrouwbaar, maar voor enkele Weespers was het te verleidelijk. Dus betraden Temme en Angel het krakende ijs op de Vest.


Februari
Stork & Albrecht presenteerden na lang gepuzzel het plan voor de Laurentiuskerk: een hotelkamer, een yogastudio, een brouwerij-café en twee woningen. In de toekomstige appartementen komen duidelijke kenmerken van de voormalige kerk terug, zoals bogen, ramen en het tonggewelf.


Maart
In maart werden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Op initiatief van GroenLinks openden de politieke partijen in Weesp een verkiezingswinkel in het oude pand van antiquariaat Lectori Salutem. Het initiatief viel in de smaak en krijgt een vervolg bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.


April
Of-ie er echt komt is nog niet zeker, maar alleen al het feit dat de deur weer op een kier staat, zet bij buurtbewoners de nekharen recht overeind. We hebben het over een mogelijk 'nieuwe Kostverlorenflat'. Aanwonenden Fred van de Bergh en Willem van Dijk komen namens de buurt dit jaar meerdere keren in protest.


Mei
In een documentaire van de BBC vertelt bommenrichter Frank Tolley dat hij vindt dat de piloten die meevochten in WOII te weinig erkenning krijgen. Weesp maakte dat zaterdag 6 mei goed tijdens Weesp Bevrijd. Tolley en andere veteranen werden als helden onthaald.


Juni
Rond de Kom van Weesp stonden zaterdag 24 juni exact 720 mensen hand in hand. De grootste kring die ooit 'officieel' is gevormd. Een mooi begin van het evenement Weesp Gastvrij.


Juli (foto boven)
Vanwege het vervangen van de Geinbrug en de kruising bij Driemond is de provincialeweg N236 tussen Weesp en Driemond drie maanden dicht. Voor veel Weespers betekent dit een lange periode omrijden.


Augustus
Het was druk, de sfeer was goed, het weer was perfect en de reacties positief. De 40e editie van het Sluis-en-bruggenfeest is meer dan geslaagd. Dat vindt Marianne Colli (foto) zeker, want zij won zaterdagavond bij 't Heertje de talentenjacht The Voice van Weesp.


September
Het Concert aan de Steiger bij café 't Helletje maakte de hooggespannen verwachtingen waar. Onder de grote overkapping kon het massaal toegestroomde publiek naar hartenlust meezingen met Rolf Koster, Brigitte Nijman en orkest Nardinc.


Oktober
Op de weekmarkt stond 17 oktober een energieopwekkende dansvloer. Hierop konden kinderen energie omzetten in stroom. Burgemeester Van Bochove deed liever geen dansje, maar hij wilde wel even juichen voor een leuke foto.


November
WSP, GroenLinks, D66 en PvdA pleiten in de Grote Kerk voor aansluiting bij Amsterdam en vormen hiermee een meerderheid. Het besluit moet echter worden uitgesteld tot na het referendum.


December
De kerstmarkt in het centrum had op de regenachtige zaterdag weinig om het lijf, maar het Weesper Korenfestival die avond des te meer. Op elf locaties zorgden liefst 33 koren voor een plezierige sfeer van vrolijkheid en welbehagen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant