Afbeelding
Foto: André Verheul

Groeneweg moet groene laan met bomen worden

Buurt / wijk

WEESP - De Groeneweg moet komend jaar worden omgevormd tot een groene laan met veel bomen er langs. Dat voornemen heeft de gemeente na eerste gesprekken met buurtbewoners. 

Voor de metamorfose van de weg zullen een aantal oude bomen gekapt worden, maar zullen er vooral veel meer voor terugkomen. De weg met aan twee kanten een statige rij bomen moet Weesp zo een waardige entree geven. 

Oude toegang vesting gemarkeerd
Daarnaast staat er nog wat opvallends op stapel: de gemeente heeft het voornemen om op de Groeneweg, ter hoogte van de kruising met de Singel en de Hugo de Grootlaan een bijzondere markering te maken. "De Historische Kring Weesp heeft al eerder meegedacht over het ontwerp en heeft verteld dat dat stukje exact de grens vormt van waar zeg maar de vesting begint. Dat willen we markeren. Niet met een poort zoals vroeger, maar misschien met stenen of met groen. Daar gaan we nu over nadenken", vertelt wethouder Astrid Heijstee. 

De Groeneweg gaat komend jaar samen met een deel van de C.J. van Houtenlaan op de schop. Er moet eerste ondergronds aan het riool worden gewerkt, daarna ondergaat de weg een metamorfose. Als alles volgens plan verloopt moet alles komende zomer gebeuren. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant