Volgens 'Weesp bij Gooise Meren' moet de straatverlichting feller.
Volgens 'Weesp bij Gooise Meren' moet de straatverlichting feller. Foto: Christian Pfeiffer

'Straten in Weesp zijn te donker'

Buurt / wijk

WEESP - In veel straten van Weesp is het veel te donker, zegt Hein Stulemeijer, commissielid namens de fractie 'Weesp bij Gooise Meren'. Hij maakt zich hard voor straatverlichting die feller brandt.

"Mensen durven niet meer op straat te lopen. Het gevolg is dat particulieren zelf allemaal maar lampen aan hun gevels hangen, wat allemaal extra stroom kost en waarmee de gemeente haar eigen duurzaamheidsbeleid weer onderuithaalt", zo legt Stulemeijer uit. Wethouder Tuning (GroenLinks) reageerde verbaasd toe het commissielid de kwestie aan de orde stelde in de raadscommissie. "U doet net alsof heel Weesp in het donker zit. Dat lijkt mij niet. Als er een plek is die onveilig is dan hoor ik het graag en dan kijken we daar meteen naar."

Verlichting monumenten
De wethouder verwees naar het beleidsplan voor openbare verlichting dat voor komend jaar op de agenda van de gemeenteraad staat. Tuning wil daarin een discussie over de sierverlichting van gemeentelijke monumenten meenemen. Wat hem betreft mag dat wel een tandje minder. Hij pleit voor een terugdringing van de nachtelijke lichtvervuiling. Waar de gemeente overigens zelf stevig aan bijdraagt door monumenten en bruggen de hele avond en nacht in het licht te zetten.

Stulemeijer: "Dat zal allemaal wel. Ik wil gewoon fellere straatlantaarns. Als dat meer geld moet kosten, hebben wij dat er wel voor over."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant