Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Weesper BoodschappenPlusBus komt eraan

Zorg

WEESP - Weesper ouderen die om wat voor reden minder mobiel zijn, kunnen vanaf juli gebruikmaken van de BoodschappenPlusBus. Op initiatief van Willem van der Pol wordt deze voorziening nu ook in Weesp ingevoerd.

De BoodschappenPlusBus biedt 55-plussers uitstapjes in de omgeving aan. Denk hierbij aan musea, markten, restaurants, evenementen, tuincentra en concerten. Van der Pol: "Het idee achter de BoodschappenPlusBus is dat ook minder mobiele 55-plussers de kans moeten hebben om mee te doen in het maatschappelijk leven. Dit beschermt tegen eenzaamheid en bevordert sociale contacten."

Versa Welzijn en het Nationaal Ouderenfonds maken deze dienstverlening mogelijk, maar de praktische uitvoering is in handen van vrijwilligers. Van der Pol uit Nederhorst den Berg is zelf chauffeur op de BoodschappenPlusBus in Bussum en Naarden. In Weesp was hij vrijwilliger bij de ouderenuitjes van het Rode Kruis, maar die uitjes zijn geschrapt. Van der Pol: "Hierdoor ontstond een gat. En dat terwijl dit soort initiatieven voor deze doelgroep ontzettend belangrijk is. Daarom ben ik gaan kijken of het mogelijk was om de BoodschappenPlusBus in Weesp in te voeren. Dat idee werd van alle kanten toegejuicht, en nu zijn we zover dat we de boel echt in gang kunnen gaan zetten."

Bus op afbetaling
De minibus wordt geleverd door het Nationaal Ouderenfonds, maar moet (voor een deel) wel worden terugbetaald. "De afbetaling gebeurt vanuit de kaartverkoop", vertelt Van der Pol. "De deelnemers betalen een bedrag per kilometer, plus de eventuele entreeprijs van het uitstapje. We proberen het - mede met behulp van sponsors - zo betaalbaar mogelijk te houden. Er zijn al dagjes weg voor 15 euro, maar een heel bijzonder uitje kan ook weleens 40 euro kosten."

Programmaboekje
Iedere twee maanden verschijnt er een programmaboekje met daarin de activiteiten. Bij de samenstelling van het programma wordt rekening gehouden met suggesties en wensen van (potentiële) deelnemers. De bus gaat in eerste instantie twee keer per week rijden.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant