Thuiz Concepstore gebruikt het pand gedurende de maand januari.
Thuiz Concepstore gebruikt het pand gedurende de maand januari. Foto: Marieke van Veen

Elke maand een andere winkel

B2b

WEESP - Wat hebben Thuiz Conceptstore, Carriere Optiek en de Verkiezingswinkel met elkaar gemeen? Ze huizen het eerste kwartaal van dit jaar allemaal in hetzelfde pand: namelijk Slijkstraat 46.

In het pand zat tot eind 2015 antiquariaat Lectori Salutem. Antiquair Pieter Wentzel verkocht het winkelpand aan Arthur de Bussy, die er een lunchroom in wilde beginnen. Dat gaat niet door. Dat dit karakteristieke winkelpand sindsdien leegstaat is zonde, maar in dit geval is de leegstand soms ook van nut. Zo gebruikten de lokale politieke partijen het pand vorig jaar als verkiezingswinkel voor de Tweede Kamerverkiezingen en dit jaar zijn ze hetzelfde van plan rond de gemeenteraadsverkiezingen.

Op dit moment zit Thuiz Conceptstore in het pand, de eigen winkel aan de overkant (nr. 39) wordt momenteel verbouwd. Begin februari neemt Carriere Optiek het stokje over, ook voor een verbouwing.

Daarna komt er een einde aan de pop-upcarrière van het pand. "Dat er deze periode elke maand een ander in zit, is toeval. Weesp is te klein voor een pop-upstore. En zelf heb ik ook liever een langdurige invulling. Ik ben met een partij in gesprek, maar daar kan ik nog niks over zeggen", vertelt eigenaar De Bussy. "Ik ga er in ieder geval zelf geen winkel of restaurant in runnen, dat is van de baan. Daarvoor zit ik te vaak in het buitenland. Maar ik heb altijd geprobeerd iets functioneels met het pand te doen, ook in de maanden waarin het wel leegstond. Er hebben bijvoorbeeld een tijdlang posters van theater de City of Wesopa op de ramen gehangen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant