Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Starters op woningmarkt kunnen weer aanspraak maken op lening

Politiek

WEESP - Starters op de woningmarkt die net een deel van hun financiering tekort komen om hun eerste huis te kopen kunnen straks weer aanspraak maken op een starterslening. De gemeenteraad bespreekt een plan daartoe.

De starterslening is een aanvullende lening, bovenop de hypotheek, die starters een steuntje in de rug moet geven bij het kopen van een huis. Het is een lening onder gunstige voorwaarden. Zo betalen de aanvragers de eerste drie jaar geen maandlasten, pas na die jaren gaan ze rente en aflossing betalen tenzij hun huishoudinkomen ontoereikend is. 

Weesp verstrekte al eerder startersleningen, maar het potje daarvoor is sinds de zomer van 2016 op. Er zijn nu voldoende startersleningen afgelost om ze weer te gaan vergeven. 

Voorwaarden
Startersleningen worden alleen verstrekt aan jongeren met een leeftijd met maximaal 35 jaar en met een economische binding met Weesp of aan studenten die tot hun achttiende minimaal vijf jaar in Weesp hebben gewoond. De maximale koopsom voor een huis bedraagt 259.700 euro. 

De totale pot voor startersleningen bedraagt nu 1,25 miljoen euro, de gemeente kan daarvan nu 290.000 euro weer uitlenen. Per woning kan een bedrag van 30.000 euro verstrekt worden. De gemeenteraad kan dat bedrag verhogen, maar dan kunnen we wel minder starters worden geholpen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant