Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Funderingsherstel 'Rode Dorp' moet nu echt snel van start gaan

Buurt / wijk

WEESP - Het funderingsherstel van de huizen van het Rode Dorp - de Talmastraat, Singel en Schaepmanstraat - moet nog steeds starten. Dat laat Ymere desgevraagd weten. 

De funderingen van de hele karakteristieke wijk zijn gevaarlijk slecht. Er is houtrot in de palen en betonrot in de funderingsbalken geconstateerd. Ymere besloot bijna een jaar geleden, samen met enkele particuliere huiseigenaren in de buurt, om de boel snel aan te gaan pakken. Dat had afgelopen zomer al moeten gebeuren, maar het werk heeft te maken met tegenslagen. 

Volgens Ymere komt de vertraging doordat de aannemer zich terug heeft getrokken. "We hadden een aannemer gevonden en afspraken gemaakt over het herstel en de prijs daarvan. De aannemer bleek het werk echter niet te kunnen doen voor de afgesproken prijs en heeft zich terug getrokken", zo vertelt een woordvoerder van Ymere. "Begrijpelijk, maar heel erg vervelend voor ons en voor de andere huiseigenaren. Voor wat betreft het herstel staan alle neuzen dezelfde kant op en moet het gewoon snel van start gaan, maar dat lukt door deze omstandigheden niet."

Ymere heeft ondertussen al een nieuwe aannemer gevonden die het werk wel wil gaan uitvoeren, maar wanneer dat precies gaat gebeuren moet nog bekend worden. "Er worden nu gesprekken gevoerd. Wat ons betreft gaan we zo snel mogelijk aan de slag."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant