De voormalige Jan Woudmaschool deed vlak voor de sloop nog even dienst als noodgebouw voor de Kors Breijer. Nu is het gesloopt.
De voormalige Jan Woudmaschool deed vlak voor de sloop nog even dienst als noodgebouw voor de Kors Breijer. Nu is het gesloopt. Foto: Christian Pfeiffer

Bouw jongerenwoningen kan volgend jaar beginnen

Buurt / wijk

WEESP - Het bouwen van jongerenwoningen tussen de Waarschapsstraat en de Sinnigvelderstraat kan begin 2019 beginnen. Zo verwacht de gemeente Weesp. De woningen komen op de vrijgekomen plek van de vorig jaar gesloopte Jan Woudsmaschool.

Weesp zoekt momenteel een bouwer/ontwikkelaar. De gemeente is begin deze maand gestart met de nationale openbare aanbestedingsprocedure. De inschrijving sluit einde deze maand. In februari wordt de bouwer geselecteerd met de beste combinatie van bouwplan en bod voor de (nu nog) gemeentegrond. In april moet de gunning definitief zijn.

"De planning en het verdere proces hangt af van het plan van aanpak dat de marktpartij hanteert. Onze verwachting is dat begin 2019 de bouwwerkzaamheden van start kunnen gaan", schrijven B en W aan de raad.

Niet meer dan 140.000 euro
De gemeenteraad heeft scherpe voorwaarden gesteld aan wat er gebouwd mag worden. Zo mag een huis niet meer dan 140.000 euro gaan kosten en de huur niet meer dan 414 euro bedragen. Op deze hoek wil de raad namelijk vooral jongere woningzoekers een kans bieden. Daarnaast moeten er ook huizen voor ouderen komen en is er beperkte ruimte voor een duurder segment.

Woonwensenonderzoek
Weesp verwacht van de bouwer dat die zelf een woonwensenonderzoek onder jongeren uitvoert alvorens die met een definitief plan komt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant