Schotels moeten weg
Schotels moeten weg

Woningbouw blijft bij verbod

Algemeen

De Woningbouw blijft bij het schotelverbod in de stad, maar gaat wel in gesprek met de huurders. Ondanks protesten, heeft de woningcorporatie woensdag besloten dat alle satellietschotels voor het einde van dit jaar weg moeten zijn bij de huurders.

De woningcorporatie laat weten dat in de eerste wijk waar het verbod geldt, het centrum, inmiddels drie van de zes huurders gehoor hebben gegeven aan de oproep om de tv-ontvanger weg te halen. De drie huurders die nog wel een schotel hebben zijn op dit moment met de woningcorporatie in gesprek. Naast veel negatieve reacties, heeft de corporatie ook veel positieve reacties gehad op het besluit. De Woningbouw wil de zaak niet op de spits drijven. “Waarbij ook rekening gehouden wordt met een mogelijke juridische procedure. De rechter zal dan de belangen afwegen”, aldus de Woningbouw. Er gaat ook gekeken worden naar alternatieven, zoals een centraal satelliet systeem dat nu op de Meidoornflat te vinden is: "Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht of de schotel geplaatst kan worden op een statief op het balkon of in de tuin, en wordt gekeken naar de technische mogelijkheden voor schotelopstelplaatsen. Ook alternatieven, zoals digitale televisie en internet, zullen onder de loep worden genomen."

Samir Rahmouni van de DEP heeft dinsdag nog ruim honderd extra handtekeningen ingeleverd tegen het verbod. Hij wil nu gaan demonstreren.

Samir Rahmouni van de DEP
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant