De Kostverlorenflat werd drie jaar geleden gesloopt.
De Kostverlorenflat werd drie jaar geleden gesloopt. Foto: Christian Pfeiffer

Drie appartementencomplexen terug op plek Kostverlorenflat

Buurt / wijk

WEESP - Woningcorporatie Ymere hoopt volgend jaar te beginnen met de bouw van drie hoge appartementencomplexen op de plek van de gesloopte Kostverlorenflat. Het plan heeft de corporatie afgelopen week gepresenteerd aan de buurt. 

Er moet gebouwd worden omdat Hogewey na de sloop van de Kostverlorenflat een gebrek heeft aan sociale huurwoningen voor jongeren en ouderen. 

De drie appartementencomplexen komen op de plek van de gesloopte Kostverlorenflat. Er komt er één boven het winkelcentrum en twee los van elkaar. De gebouwen zullen volgens Ymere allesbehalve een kolossaal beeld gaan geven. De gebouwen worden dan wel zes etages hoog, maar komen tussen veel groen te staan.

Honderd appartementen, 65 tot 70 voor sociale huur
De appartementencomplexen leveren straks ongeveer honderd appartementen op, waarvan er 65 tot 70 verhuurd zullen worden op de sociale markt. Dat betekent dat de huurbedragen zo rond de vijf- of zeshonderd euro zullen gaan liggen, maar dat is nog maar een schatting. Het zal gaan om ruim bemeten appartementen van een totaal grondoppervlak van 60 tot 70 vierkante meter.

Er moet nog heel wat gesleuteld worden aan de plannen voordat het echt zover komt, maar als alles volgens plan verloopt start de bouw volgend jaar.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant