De nieuwe woningen zijn deels prefab geproduceerd.
De nieuwe woningen zijn deels prefab geproduceerd. Foto: Marieke van Veen

Eerste nieuwe kamers De Hogeweyk kunnen snel worden betrokken

Zorg

WEESP - De uitbreiding van de vier nieuwe zorgwoningen van verpleeghuis De Hogeweyk aan de Heemraadweg nadert zijn voltooiing. Zoals het er nu naar uitziet kunnen de 28 nieuwe slaapkamers binnen twee maanden gefaseerd worden opgeleverd. Hiermee kan in één klap een deel van de wachtlijst worden weggewerkt. Daarnaast bieden de nieuwe kamers Vivium de mogelijkheid om de kwestie rond de afvloeiing van de laatste tweepersoonskamers af te ronden.

De bouw van de nieuwe woningen is in september 2017 van start gegaan. Boven op de bestaande laagbouw aan de kant van de parkeerplaats komen vier nieuwe zorgwoningen met ieder zeven eenpersoonsslaapkamers. Ook deze nieuwe woningen worden ingericht volgens het leefstijlconcept waar De Hogeweyk internationaal vermaard om is.

Van 152 naar 180 bedden
De wens om uit te breiden komt voort uit de groeiende wachtlijst. Er is veel interesse in de bijzondere woonomgeving van De Hogeweyk. Daarnaast is door de toenemende vergrijzing van Nederland het aantal mensen met dementie stijgende. De vraag naar kleinschalige verpleeghuiszorg is als gevolg hiervan toegenomen. De 28 nieuwe kamers brengen het aantal bedden in verpleeghuis De Hogeweyk van 152 naar 180.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant