De Rabobank hoort in Weesp, vindt directeur Eric Lücke.
De Rabobank hoort in Weesp, vindt directeur Eric Lücke. Foto: Rabobank

Rabobank blijft in Weesp en zoekt naar het kantoor van de nieuwe tijd

B2b

WEESP Waar andere banken terugtrekkende bewegingen maken, zet de Rabobank vol in op een nieuwe vestiging in Weesp die past in de nieuwe tijd. "Ik noem het: de Rabo ontmoetingsplek", zegt directeur Eric Lücke deze week in een interview in het WeesperNieuws.

Het Rabokantoor aan de Irenelaan is al enige tijd geleden verkocht aan beleggingsmaatschappij Prinses van Weesp. De beleggers willen het kantoorgebouw slopen en er woningen voor terugbouwen. Dat heeft hoe dan ook gevolgen voor de Rabobank. "Ons huurcontract loopt tot eind 2019, dus voorlopig verandert er niets. Voor de periode daarna zijn er twee opties", legt Lücke uit. "Of we blijven hier aan de Irenelaan, of we verhuizen naar een pand in het centrum van Weesp."

Irenelaan
Met de beleggers is de afspraak gemaakt dat er tussen de nieuwe woningen plaats blijft voor de Rabobank, tenzij de Rabobank elders in Weesp een betere locatie vindt. Lücke verwacht het besluit daarover binnen enkele maanden te kunnen nemen. Hoe dan ook wordt het een bankkantoor dat past in de nieuwe tijd. Dat is veel minder kantoor en veel meer ontmoetingsplek. Lücke noemt Nest in Amstelveen als referentiekader. 

In het centrum
Lücke schat de kans dat de bank aan de Irenelaan blijft op dit moment hoog in, maar het idee van een mooi pandje in het centrum blijft lokken. Het vinden ervan is makkelijker gezegd dan gedaan. Lücke vindt namelijk dat hij met zijn bankkantoor geen winkels in de weg moet zitten. "Winkels houden een binnenstad leefbaar. Wij zeggen bewust: liever een winkel in de winkelstraat dan een bank."

Lees het hele interview in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant