Afbeelding
Archieffoto: Christian Pfeiffer

Crematorium Landscroon is nog ver weg

Politiek

WEESP De burgerparticipatie schiet ernstig tekort, er is geen financiële onderbouwing en hoe zit het met de verkeerstoename? Voor een kleinschalig crematorium op de broze begraafplaats Landscroon aan de Korte Muiderweg/Nijverheidslaan blijkt op dit moment amper draagvlak. 

De raadscommissie behandelde dinsdag de 'verkenning crematorium Landscroon', een soort voorstudie. Omwonenden beklaagden zich in hun inspraakreacties over het gebrek aan participatie. De inhoudelijke behandeling was er een van raadsbreed wenkbrauwen optrekken, hoofdschudden en nog eens achter de oren krabben. Niemand zei het letterlijk, maar tussen de regels klonk toch duidelijk: is dit nu wel zo'n goed idee, jongens? 

Tegen
D66, GroenLinks en de PvdA probeerden er met aanvullende vragen nog wat van te maken, de VVD wil er op deze locatie liever helemaal niet aan, het CDA had er geen goed woord voor over en de WSP had aan één zin genoeg: "Wij zijn tegen een crematorium op Landscroon." 

Raadsvoorstel
Wethouder Peter Eijking (PvdA) verdedigde zich door erop te wijzen dat de gemeenteraad zelf om deze verkenning heeft gevraagd. Het doel was om de (on)mogelijkheden van een klein crematorium op Landscroon in kaart te brengen. Het college van B en W ziet een kansrijk scenario. De vraag is nu: moeten de raad deze weg inslaan en er een doordacht en onderbouwd plan voor laten ontwikkelen? Het antwoord komt in de raadsvergadering van 8 februari.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant