Een week geleden stond de kapsalon vol rook.
Een week geleden stond de kapsalon vol rook. Foto: Sjoerd Stoop

Week na brand kapsalon: alles weer normaal

Politie

WEESP - Anderhalve week nadat er alarm werd geslagen vanwege brand werkt kapsalon In Den Blonden Krullebol weer op volle toeren. Sterker nog: een dag later was de zaak weer gewoon open. 

Joke Otten was vorige week dinsdagavond net thuis toen de telefoon ging: de bovenbuurman belde dat haar kapsalon vol rook stond. Hij had alvast de brandweer gebeld. Even later bleek het gelukkig mee te vallen. "Het is supergoed afgelopen", vertelde de Nigtevechtse deze week op Radio Weesp. "Het bleek geen brand te zijn, maar een koffiezetapparaat dat op een hete elektrische kookplaat stond. Dat is gaan smelten en dat veroorzaakte enorme rook en stank. Maar gelukkig geen vlammen, er is geen brandslang aan te pas gekomen."

Brand veroorzaakt door smeltende Senseo-machine
Natuurlijk schrok Joke enorm toen ze dat telefoontje van haar bovenbuurman kreeg. Ze was meteen in de auto gesprongen en terug naar Weesp gereden. Onderweg bedacht ze wat er in haar kapsalon brand zou kunnen veroorzaken, maar kon niks bedenken. "Ik kwam tegelijk met de brandweer aan. Wel zo prettig, want zodoende kon ik ze de sleutel geven. Hoefden ze de deur niet in te beuken. De brandweermannen gingen naar binnen en zagen al snel dat er geen brand was, alleen die smeltende Senseo-machine. Toen hebben ze er zo'n ding op gezet waarmee de rook uit het pand werd gezogen. Toen konden we opruimen. Daar heb ik heel veel hulp bij gekregen, dus ik wil iedereen bedanken. Ongelooflijk hoeveel mensen er op zo'n brandmelding afkomen."

Joke denkt dat ze eerder die dag zelf het kookplaatje per ongeluk heeft aangezet." Ertegenaan gestoten toen ik iets uit de koelkast pakte misschien. We gebruiken dat kookplaatje nooit, hij hoort bij het keukentje. Maar hij gaat eruit en er komt geen nieuwe in."

Nu, een week later, ruikt ze nog altijd wel iets als ze 's morgens de kapsalon binnenkomt, maar de meeste klanten merken het niet eens. "Nee hoor, we hoeven hier geen gasmaskers op. De kapsalon draait gewoon door."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant