Afbeelding
Foto: Pixabay

Weespers, vergroen uw tuin!

Natuur en Milieu

WEESP - De gemeente Weesp gaat inwoners wijzen op het belang van minder stenen in hun tuin. Dat is een gevolg van de aansluiting bij de Operatie Steenbreek, waartoe de gemeenteraad donderdag heeft besloten.

Deze organisatie voert campagne om tuinen van particulieren te vergroenen. Want: "Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en zorgt voor opwarming van de stad."  

Andere gemeenten
Al vele andere gemeenten sloten zich aan bij Operatie Steenbreek, waaronder Gooise Meren. Deelname aan de campagne kost de gemeente Weesp 2500 euro per jaar.

Noordpool
GroenLinks stelde het voor, CDA, PvdA, D66 en WSP ondersteunden het. Het was weliswaar een verkiezingsstuntje, vonden ze, maar het algemeen belang moest zwaarder wegen. "We moeten onze burgers bewust maken dat er toch wel wat aan de hand is: niet alleen op de Noordpool, maar ook in onze eigen achtertuin."

De VVD (geen waar voor je geld) en Weesp bij Gooise Meren (geen ondersteuning van een verzameling subsidieclubjes) stemden tegen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant