Afbeelding
Foto: André Verheul

Gemeente vervangt lastig te volgen informatieposters

Algemeen

WEESP - De informatieposter van de gemeente Weesp op verkiezingsborden, waarmee het referendum over de bestuurlijke toekomst wordt aangekondigd, blijkt lastig te volgen. 

Via het referendum kunnen de kiesgerechtigden hun voorkeur uitspreken voor een fusie met Amsterdam of Gooise Meren. Die bestuurlijke fusie gaat op zijn vroegst in na de raadsperiode 2018-2022 en wordt voorafgegaan door een ambtelijke fusie. De gemeente geeft neutrale voorlichting en dan luistert de formulering nauw.

Op de poster die sinds vorige week op de verkiezingsborden hangt ontbreekt onder andere het woordje 'na', waardoor de indruk werd verkregen dat de bestuurlijke fusie al in de komende vier jaar plaatsvindt. En dat is dus niet het geval: Weesp blijft nog zeker vier jaar zelfstandig. "Nieuwe posters zijn in de maak", meldt de gemeente.

Posters van actiecomité
Op de verkiezingsborden hangen ook uitingen van het comité Zelfstandig Weesp. Mag dat? Want het comité is geen politieke partij. De gemeente laat weten dat deze uiting is toegestaan. Op de posters van het comité staat de oproep om in het referendum tegen een fusie met Amsterdam te stemmen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant