Afbeelding
Archieffoto: Aram Goudsmit

FC Weesp-coach verwacht geen problemen met duobaan

Sport

WEESP - Het coachen van zowel het eerste zaterdag- als zondagelftal van FC Weesp valt best te combineren. Dat stelt de kersverse hoofdtrainer van het eerste zondagelftal van de club, zaterdagcoach René van Vark. 

Zaterdagcoach Van Vark werd eerder deze maand door FC Weesp ook aangesteld als hoofdcoach van de zondag. Een opvallende move, die niet heel vaak voorkomt. "Ik ken wel een trainer bij een club die ook de zaterdag én de zondag goed, maar het komt niet vaak voor", vertelt de Amsterdammer op Radio Weesp. "Maar aan de andere kant gebeurt het wel weer vaker dat trainers voor twee clubs werken. Bij de ene club op zaterdag en bij de andere club op zondag."

Daarom verwacht Van Vark komend jaar ook geen problemen. "Sterker nog. Toen ik de trainer was van SV Diemen, deed ik ook de zaterdagtak van JOS/Watergraafsmeer erbij. Dat ging prima. En daarnaast: dit seizoen ben ik voor FC Weesp ook al op de zondag actief. Dat gaat allemaal prima. Dat zal volgend seizoen ook goed komen. Naast dat de twee teams op verschillende dagen voetballen trainen ze ook op andere dagen. Zowel de zaterdag als de zondag zullen mijn volste aandacht krijgen."

Nog geen doelstellingen
René van Vark gaat na de zomer als hoofdcoach aan de slag. Over doelstellingen heeft hij het nog niet. "Het is ook sterk afhankelijk van hoe dit seizoen afloopt. Met de zaterdag kunnen we nog promoveren, met de zondag gaan we vol voor lijfsbehoud. Daarnaast kunnen er na het seizoen nog jongens weg. Die balans maken we pas later op."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant