Freek van Kassel bij de nieuwe boekentafel.
Freek van Kassel bij de nieuwe boekentafel. Foto: Sjoerd Stoop
Advertorial

Bij Tabaksspeciaalzaak Van Kassel kun je nu ook terecht voor boeken

B2b

WEESP - Bijna vijf weken was de zaak dicht voor een grote verbouwing. Afgelopen zaterdag gingen de deuren van Tabaksspeciaalzaak Van Kassel aan het Binnenveer weer open. Niet alleen de vaste klanten waren blij, eigenaar Freek van Kassel was zelf ook heel blij dat hij weer gewoon achter de toonbank kan staan.

Het hele pand waar al sinds jaar en dag de tabakswinkel gevestigd is, was toe aan een grondige verbouwing. De winkel bleef zo lang mogelijk open, maar in januari moesten de deuren toch tijdelijk dicht om de verbouwing af te kunnen maken.

Uitbreiding assortiment
Stilgezeten heeft Van Kassel niet. Hij heeft zich, naast het beantwoorden van de talloze vragen van de aannemer die zo'n groot project nu eenmaal met zich mee brengt, beziggehouden met de uitbreiding van het assortiment. "We gaan ons wat meer toespitsen op exclusievere sigaren, Cubaanse bijvoorbeeld. En we gaan ook boeken verkopen. Op de boekentafel is de top 5 te vinden, naast boeken die al wat langer uit zijn en daardoor lager in prijs, en sportboeken. We gaan eens kijken hoe dat gaat. Ook hebben we een klein assortiment cadeaus speciaal voor mannen." Ruimte voor die nieuwe spullen is er nu genoeg: De zaak is door de verbouwing een stuk ruimer geworden. "Aan de achterzijde hebben we een stuk aangebouwd. Daar zijn de keuken en de pantry in gekomen en een deel van de oude keuken is bij de winkel getrokken."

Tabak & gemak
Natuurlijk blijft het vertrouwde assortiment van Van Kassel ook gewoon te koop; 'tabak & gemak' noemt Freek van Kassel dat. "Tabakswaren dus, met een aanvullend assortiment van tijdschriften, die nu in een hele mooie nieuwe stelling staan, wenskaarten en loten voor de Lotto en Staatsloterij." Bij Van Kassel kun je ook terecht voor postzegels, maar niet voor het verzenden van pakketjes. "Voor alle duidelijkheid: we hebben geen pakketpunt gekregen. Hoewel de winkel veel ruimer is geworden hebben we daar niet voldoende plek voor."

Sinds 1975
De familie Van Kassel is al sinds augustus 1975 eigenaar van de tabakszaak. De ouders van Freek van Kassel namen de zaak toen over van de vorige eigenaren die er ook al een tabakszaak runden. Moeder Van Kassel werkt nog regelmatig mee in de winkel, met veel plezier.

Ruimer
Zaterdag stonden Van Kassel en zijn medewerkers voor het eerst achter de nieuwe toonbank. De typische geur van tabak die altijd in de zaak hing is nu even verdreven voor de lucht van pasgeverfde muren, maar dat zal vast niet lang duren. "Het werkt heerlijk, het is een stuk ruimer en overzichtelijker. Ook de klanten vonden dat het mooi geworden is. Ik was heel blij dat ik weer gewoon achter de toonbank kon staan."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant