De tocht was koud en lang.
De tocht was koud en lang.

Weespse na sponsorloop: nog meer respect voor dragers op slippers

Mensen

WEESP - Met blote voeten op slippers van Weesp naar Amsterdam. Met deze uitdaging haalden Sharona Werkhoven en Paul Korzelius geld op voor (kans)arme bewoners van Bali en Lombok. De wandeltocht op slippers was zwaarder dan verwacht.

Sharona zag tijdens een vakantie met eigen ogen dat de dragers op de vulkaan Rinjani hun gevaarlijke werk uit geldgebrek op goedkope slippers moeten doen. Terug in Nederland begon zij met het inzamelen van geld om degelijke bergschoenen voor deze mannen te kunnen kopen. Korzelius en Werkhoven bundelden de krachten met een sponsorloop van Weesp naar Amsterdam, die de deelnemers op slippers af moesten leggen.

Afgelopen zaterdag was het zover. Sharona doet verslag:
"Vandaag om elf uur 's ochtend liep ik samen met mijn moeder en Paul op blote voeten in slippers van Weesp naar Amsterdam. Deze sponsorloop was opgezet om geld te genereren voor dragers op Lombok. Binnen tien minuten hadden we al spijt dat we het blootsvoets wilde doen. De ijskoude wind, met name langs het Amsterdam-Rijnkanaal, hakte er stevig in en deed onze voeten bijna bevriezen. Daarom besloten we toch maar sokken aan te doen. Eenmaal in het Diemerbos aangekomen hadden we minder last van de snijdende wind en ging het beter. Sokken in slippers zijn wel lekker warm, maar veroorzaken ook blaren, zo merkten we. In Diemen kregen we ook last van ons rug en andere pijntjes. We hebben nog even aangezet, maar het werd ons wel duidelijk dat we Amsterdam Centraal Station niet gingen halen. Té koud, te oncomfortabel op slippers en de ene blaar na de andere blaar zette de kop op. Toch hebben we het wel leuk gehad en was het een mooie wandeling. Ons streven was echter toch iets te enthousiast. Wat we geleerd hebben tijdens deze sponsorloop is dat als wij een op zich 'eenvoudige' wandeling al niet redden, hoe moet het dan zijn voor die dragers die dag in, dag uit bepakt én bezakt de berg opklauteren... op slippers. Petje af voor de dragers. Dank voor eenieder die ons gesteund en gesponsord heeft."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant