Naar aanleiding van het verzonnen incident, zo nu blijkt, staat er tijdens uitgaansavonden beveiliging voor de deur.
Naar aanleiding van het verzonnen incident, zo nu blijkt, staat er tijdens uitgaansavonden beveiliging voor de deur. Foto: Bastiaan Miché

Weespse deed valse aangifte over mishandeling in McDonald's

Politie

WEESP - Een 27-jarige vrouw uit Weesp is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur en twee weken voorwaardelijke celstraf voor mishandeling, bedreiging en het doen van een valse aangifte. Dit gebeurde op 2 september 2016 bij de McDonald's in Hilversum.

Tijdens het festival Hilversum on Air ging de vrouw, die niet op de zitting vandaag aanwezig was, in de loop van de avond naar de wc bij de McDonald's aan de Kerkstraat in Hilversum. Personeel trof haar daar bewusteloos en met bebloed hoofd aan. Ze werd opgevangen, in het ziekenhuis behandeld en ze deed aangifte. Ook deed ze haar verhaal op Facebook. Een man zou haar met een stalen buis op haar hoofd hebben geslagen en vervolgens zou ze door drie jonge meisjes zijn mishandeld.

Terugvechten
Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat de Weespse niet het slachtoffer van mishandeling is. Op camerabeelden gericht op de toiletgroepen blijkt niet dat er die avond een man in de damestoiletten is geweest. Wel is te zien hoe de vrouw zelf begint met de geweldplegingen tegen een van de drie meisjes. Dit meisje vecht terug, wat het letsel bij de vrouw uit Weesp verklaart. 

Niet levend
Verder heeft de vrouw het meisje bedreigd. De Weespse heeft volgens het Openbaar Ministerie het volgende gezegd: "Hier kom je niet levend uit. Mijn vrienden staan buiten te wachten." Daarmee wordt zij volgens het OM verantwoordelijk gehouden voor de mishandeling én voor het doen van valse aangifte. 

Zand in de ogen
De officier van justitie hekelde haar opstelling, "Niet alleen het personeel van de McDonald's is zand in de ogen gestrooid, dat geldt ook voor de hulpverleners, de politie en de pers", zei hij. Hij maakte ook melding van het feit dat het fastfoordrestaurant naar aanleiding van het incident extra beveiliging heeft ingeschakeld tijdens uitgaansavonden. "Dat de verdachte zich dan ook nog op internet als slachtoffer profileert, is bijzonder kwalijk."

Matigen
De vrouw stond ook terecht voor belediging van een agent en wederspannigheid op kerstavond 2017 in Hilversum. De officier van justitie vond al deze feiten bewezen en eiste tegen de vrouw een werkstraf van 80 uur en twee weken celstraf voorwaardelijk. De politierechter matigde de eis van de officier iets en veroordeelde de vrouw tot 60 uur werken en twee weken celstraf voorwaardelijk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant