Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Eerst meer onderzoek voor komst vrachtwagenverbod centrum

Buurt / wijk

WEESP - Voordat er een eventueel verbod komt voor vrachtwagens door het centrum van Weesp, gaat het gemeentebestuur eerst verder onderzoek doen naar het draagvlak daarvoor en de gevolgen van zo'n verbod. Dat laat het college weten aan de gemeenteraad. 

De vrachtwagens door het centrum van de stad vormen al vele jaren een probleem. Het zware verkeer zorgt voor geluidsoverlast, trillingen en verkeersonveiligheid en het laden en lossen zorgt er vaak voor dat het verkeer vastloopt. Het probleem heeft al langer de aandacht. De gemeenteraad nam afgelopen november een motie aan waarmee het gemeentebestuur werd opgedragen onderzoek te doen naar een verbod voor vrachtwagens door het centrum. 

Het gemeentebestuur laat nu aan de gemeenteraad weten dat het met een verkeersbesluit beperkingen kan opleggen aan het zware verkeer door het centrum. Maar omdat het vrachtverkeer van groot belang is voor bedrijven, winkels en consumenten wordt dat niet zomaar gedaan. De gemeente wil eerst alle gevolgen goed in kaart brengen. 

Er zal de komende tijd een enquête worden gehouden onder ondernemers en winkeliers van het centrum en met deze zelfde groep zullen gesprekken worden gevoerd. Daarnaast gaat er gepraat worden met de vervoerssector en de verkeersadviseur van de politie. Pas daarna wordt er gekeken wat er verder gedaan kan worden. "Het uiteindelijke resultaat moet leiden tot maatregelen die zowel de overlast als de schade aan de wegen en monumenten door vrachtverkeer in de binnenstad sterk reduceren, zonder de bevoorrading in de binnenstad te bemoeilijken", zo schrijft het college. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant