Afbeelding
Foto: Pixabay

Poging drie om te komen tot beleid terrassen

Buurt / wijk

WEESP - Voor de derde keer in korte tijd buigt de gemeenteraad van Weesp zich over de beleidsregels voor terrassen. Het onderwerp staat op de agenda van de raadsvergadering op 15 maart, de laatste voor de verkiezingen.

De bedoeling is om de boel beter te kunnen reguleren dan met het huidige, zeer ruime, mandaat van het college van B en W. Maar de nieuwe regels worden gezien als veel te ruim. Ze zouden geen recht doen aan het streven om de binnenstad ook leefbaar te houden voor de bewoners. 

Insprekers
Zes binnenstadbewoners spraken in bij de commissie en veegden de vloer aan met het voorstel en het proces. Een van de grote kritiekpunten is een vermeend gebrek aan burgerparticipatie.

Wethouder Eijking (PvdA) bracht daar tegen in dat hij met een enquête onder inwoners ruim voldoende voor- en tegenargumenten heeft verzameld. Volgens hem zijn die allemaal meegewogen in het voorstel.

Leefbaarheid
Een van de insprekers, een juriste, wees erop dat het college bij elke terrasaanvraag de inbreuk op de leefbaarheid moet meewegen - en dat nu juist dat cruciale punt in het nieuwe voorstel ontbreekt. 

Slecht gevoel
CDA, VVD, D66 en Weesp bij Gooise Meren wilden het onderwerp opnieuw van de agenda halen. Zij zien nauwelijks wijzigingen ten opzichte van het vorige voorstel, dat nog niet rijp werd bevonden. De meerderheid van WSP, PvdA en GroenLinks houdt echter vast aan een inhoudelijke behandeling. Kortom: huiswerk voor de raadsfracties. Of zoals de wethouder zei: "Ik breng het stuk hier, zodat het door de raad aangescherpt kan worden."

De insprekers gingen met een zeer slecht gevoel naar huis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant