Afbeelding
Foto: André Verheul

Niet bang voor onorthodoxe middelen in strijd tegen armoede

Mensen

WEESP Als nieuwe voorzitter van de Sociale Allliantie bindt Kitty Jong de strijd aan met armoede. De Weespse, sinds een jaar vice-voorzitter van de FNV, pakt daarmee op landelijke schaal door waar ze als raadslid in Weesp mee begon.

In de inleiding van het SER-advies 'Opgroeien in armoede' dat Jong vorig jaar met de SER-delegatie aan de Eerste en Tweede Kamer aanbood, gebruikte Jong dezelfde woorden als bij haar afscheid van de Weesper raad in mei 2017. "Vrij vertaald zitten er gemiddeld in iedere schoolklas 2 tot 3 kinderen die onder de armoedegrens leven. Een hardnekkig probleem dat zonder nader beleid niet substantieel zal worden teruggedrongen."

Oproep tot boycot
Als nieuwe voorzitter van de Sociale Alliantie (vakbeweging, kerken, humanisten en uitkeringsgerechtigden) kondigt Jong aan niet bang te zijn om onorthodoxe middelen in te zetten om van zich te laten horen. "In ons onlangs vastgesteld manifest roepen we alle gemeenteraden op protest aan te tekenen tegen het voornemen om de loonkostensubsidie te vervangen door loondispensatie. Als het kabinet deze a-sociale maatregel toch doorzet zullen we als Sociale Alliantie niet schromen om wethouders op te roepen deze maatregel te boycotten."

Zaterdag 10 maart is Jong bij de 'Mars tegen armoede' in Rotterdam. Als PvdA-raadslid in Weesp zette ze zich in voor een ruim kindpakket. Dat kwam er na haar afscheid.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant