Afbeelding

Rooie Rakkers winnen politieke pubquiz

Politiek

WEESP - Of ze bij de gemeenteraadsverkiezingen ook zo goed zullen scoren moeten we afwachten, maar de PvdA heeft woensdag de politieke pubquiz in de Verkiezingswinkel gewonnen. Ze versloegen het team van het CDA in de verlenging.

De deelnemers moesten zich buigen over vragen over lokale, nationale en internationale politiek. Bijvoorbeeld: Wie was de kortst zittende wethouder van Weesp? In welke gemeente was Bart Horseling burgemeester voor hij dat in Weesp werd? Hoe heet de huidige minister van Financiën? En wie zei: 'u kijkt zo lief'? 

* De antwoorden staan onder de foto onder deze tekst.

Liedjes Amsterdam
De afsluitende muziekronde ging over liedjes over Amsterdam, want dat kon het organiserende GroenLinks niet laten. Het CDA-team (pro-Gooise Meren en spelend onder de naam 'de Andere kant van het Gelijk') sloeg zich daar kranig doorheen en stak de 'Rooie Rakkers' van de PvdA naar de kroon. Kortom: het bleef een vredelievende avond.

Schaalvergroting
Een beslissende vraag over de oppervlakte van Weesp gaf de doorslag. Waarbij moet worden opgemerkt dat zowel de CDA'ers als de PvdA'ers de oppervlakte van Weesp veel te groot inschatten. Dat is kennelijk wat de discussie over schaalvergroting met je doet.

Prosecco
Naast politieke partijen hadden ook FC Weesp en het WeesperNieuws een team afgevaardigd, maar die kwamen niet in de buurt van de hoofdprijs: een fles prosecco. 

Lees hier meer over de Verkiezingswinkel.

* Antwoorden:
Laura Bouwmeester, Reiderland, Wopke Hoekstra (uit Bussum) en Jan-Peter Balkenende.
De oppervlakte van Weesp is 21,88 km².

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant