Kiezers ontmoeten politici in de Verkiezingswinkel.
Kiezers ontmoeten politici in de Verkiezingswinkel.

Kiezers weten Verkiezingswinkel te vinden

Politiek

WEESP Terwijl in het publieke debat de onderlinge verschillen sterk werden uitgelicht, zetten zeven van de acht politieke partijen in Weesp een week lang eensgezind de schouders onder de Verkiezingswinkel aan de Slijkstraat.

Het doel: een laagdrempelige ontmoetingsplek waar de kiezer de politiek kan ontmoeten voor informatie of antwoord op een prangende vraag. Niet dat het storm liep, maar elke dag maakten mensen van de mogelijkheid gebruik. "Vooral op vrijdag en zaterdag was het druk", vond Albert van Elst, die namens GroenLinks elke dag wel even in de winkel te vinden was. 

Referendum
Het viel hem op dat de meeste vragen over het referendum gingen: Gooise Meren of Amsterdam. "Mensen zien het toch vaak als een keuze tussen goed en slecht. Terwijl het een keuze is tussen goed en beter", aldus Van Elst, die besluit met de oproep om woensdag vooral te gaan stemmen.

Tekeningen
Voor de toekomstige kiesgerechtigden was er een kleurwedstrijd. Burgemeester Van Bochove kwam vanmiddag de prijzen uitreiken. Emma maakte de mooiste tekening.

Gesloten
Het was de laatste activiteit in de Verkiezingswinkel. Over vier jaar weer?

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant