GroenLinks-wethouder Herman Tuning gaat het lokale bestuur verlaten.
GroenLinks-wethouder Herman Tuning gaat het lokale bestuur verlaten. Foto: André Verheul

Wethouder Tuning verlaat Weesp voor bed and breakfast

Mensen

WEESP - Het duurt nog even voordat het kersverse gemeentebestuur van Weesp wordt benoemd, maar één man keert straks hoe dan ook niet terug: Herman Tuning gaat zijn wethouderskamer in Weesp verlaten. Maar stilzitten gaat hij allerminst: Tuning verruilt zijn wethouderskamer voor een bed and breakfast, in Overijssel. 

Tuning is niet voor een tweede termijn in Weesp beschikbaar. Leeftijd en gezondheid speelden een belangrijke rol in de beslissing om het politieke leven vaarwel te zeggen en samen met zijn vrouw naar Overijssel te verhuizen en daar een nieuw bestaan op te bouwen vanuit een welgelegen boerderij die als bed and breakfast dienst gaat doen. "Voor ons geen makkelijke stap, maar we hebben na lang beraad besloten dit te doen met, zoals dat heet, 'de rest van ons leven'. Sommigen noemen het een midlifecrisis, wij noemen het een nieuwe kans."

Herman Tuning viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum in de plaatselijke politiek. Hij was zeven jaar raadslid en acht jaar wethouder in Haarlemmermeer toen hij in 2014 door GroenLinks werd gevraagd de wethoudersklus in Weesp te klaren.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant