Herdenkingsmonument op de Ossenmarkt wordt uitgebreid met naamplaat.
Herdenkingsmonument op de Ossenmarkt wordt uitgebreid met naamplaat. Foto: André Verheul

Namen oorlogsslachtoffers op naamplaat monument Ossenmarkt

Mensen

WEESP - Naast het oorlogsmonument aan de Ossenmarkt komt een naamplaat met daarop de namen van 79 Weespers die tussen 1940 en 1945 als gevolg van de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Dat zijn 59 Weespers van Joodse afkomst en 20 Weespers van niet-Joodse afkomst.

Deze naamplaat wordt uitgevoerd in cortenstaal en komt naast de muur van het monument te staan (als je voor het monument staat aan de linkerkant). Voordat de plaat wordt vervaardigd wil de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp zeker weten dat de lijst correct en compleet is. Ook wil de stichting graag in contact komen met nabestaanden van de slachtoffers.

De lijst is tot stand gekomen met de hulp van diverse instanties en deskundigen. Er is uiterst zorgvuldig te werk gegaan teneinde de informatie zo compleet en zo juist mogelijk te hebben.

Aanvullingen
Wie op- of aanmerkingen heeft wordt verzocht voor woensdag 4 april 2018 te reageren. Dat kan via de mail: stnatherdenkingenweesp@gmail.com of telefonisch via Max Boeckhorst, 06-54611377. De naamplaat wordt voor 4 mei 2018 geplaatst.

De uitbreiding van het oorlogsmonument komt voort uit een samenwerking tussen de gemeente Weesp, de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp en Dick van Zomeren. Er wordt ook gewerkt aan een korte film over vier van bovenstaande oorlogsslachtoffers. Die film wordt gemaakt door Hans Quatfass.

Alle namen staan hier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant