Afbeelding
Update

In de rij om je stem uit te brengen

Politiek

WEESP - In een lange rij om je stem(men) uit te brengen. Dat was rond etenstijd het geval op het stembureau in het stadhuis van Weesp.

Kiezers sloten beneden in de hal aan in de rij, die via de trap en de Burgerzaal naar de stemhokjes in de raadzaal leidde. De wachttijd liep op tot 25 minuten. Alleen al in het stadhuis brachten duizend mensen hun stem uit (tussenstand 19.00 uur).

Drukker dan normaal
Het is niet op alle stembureaus in Weesp zo druk, maar rond het middaguur meldde Marcel Brittijn van de gemeente al dat het op veel plaatsen drukker was dan normaal. Dat hoeft niet meteen iets te zeggen over de opkomst: voor een deel is de drukte te verklaren door de langere afhandeling vanwege de drie stembiljetten die Weespers mogen invullen: voor de raad en de twee referenda. Zo mogen de Weespers vandaag ook hun voorkeur uitspreken voor de fusiepartner: Amsterdam of Gooise Meren.

Koekjes
Burgemeester Bas Jan van Bochove maakte vanmorgen al een ronde langs alle Weesper stembureaus om de leden van het stembureau te bedanken voor hun werk en ze een hart onder de riem te steken. De burgemeester bracht koekjes langs. Stemmen mag hij hier niet: de burgervader woon immers in Lelystad. 


De burgemeester komt koekjes brengen

Wachten op je beurt

Midas Dekkers meldt zich 

Drie stemformulieren, drie stembussen

Stemmen in Oversingel

... en in de brandweerkazerne.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant