Locoburgemeester Eric van der Burg in oktober 2017 in de Grote Kerk van Weesp.
Locoburgemeester Eric van der Burg in oktober 2017 in de Grote Kerk van Weesp. Foto: André Verheul
Audio

'Raad Weesp blijft de baas in Weesp'

Politiek

WEESP - In Amsterdam nemen ze het woord 'gezamenlijkheid' nadrukkelijk in de mond als het gaat om de ambtelijke fusie die nu tot stand gaat komen. Locoburgemeester Eric van der Burg kon niet vaak genoeg herhalen dat de gemeenteraad van Weesp - in ieder geval de komende vier jaar - de baas blijft in Weesp. 

Van der Burg was maandag aanwezig in de Grote Kerk om samen met de Amsterdamse gemeentesecretaris Arjan van Gils en stadsdeelsecretaris Bas van Sprew van Amsterdam Zuidoost getuige te zijn van het raadsbesluit over de ambtelijke fusie met de hoofdstad. 

In charge
"We gaan nu gezamenlijk kijken hoe we het beste de ambtelijke organisatie van Weesp voor de komende tijd vorm kunnen geven. De gemeenteraad van Weesp blijft in charge over het geld en ook de verdeling van het geld en de inzet. Amsterdam heeft een grotere organisatie, dus we kijken hoe we dingen gezamenlijk kunnen inkopen en gezamenlijk kunnen doen. Alles met de bedoeling dat Weesp ervan profiteert", aldus Van der Burg.

Primeur voor Weesp?
Opvallend: het is niet eerder gebeurd dat een buurgemeente zo graag bij Amsterdam wilde aansluiten. Van der Burg: "Na de watersnood van 1916 zijn dorpen aan de noordkant, zoals Ransdorp, Zunderdorp en Holysloot, bij Amsterdam gekomen omdat ze niet in staat waren zelf te herstellen. Bij mijn weten is Weesp nu de eerste waarvan de bevolking heeft gezegd: wij willen dit graag."

Audio
Hier kun je de reactie van Eric van der Burg besluisteren.

.
Lees verder in de digitale editie
.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant