Medewerkers van JAN© springen deze week na elke werkdag in het water.
Medewerkers van JAN© springen deze week na elke werkdag in het water.

Elke dag de Vecht in tegen ALS

Mensen

WEESP - Medewerkers van accountantskantoor JAN© springen deze werkweek aan het eind van elke dag de Vecht in. Zij halen hiermee geld op voor de Stichting Zoalsjan, die zich inzet voor ALS-patiënten.

JAN© Weesp heeft afgelopen maandag het nieuwe kantoor aan Nesland 3 betrokken. Het accountantskantoor moest het pand aan de Korte Muiderweg verlaten omdat daarin een regiozorgcentrum van Tergooi Ziekenhuizen komt.

Met de zwemactie 'dopen' de medewerkers hun nieuwe werkadres én ze steunen het goede doel. JAN© is sponsor en deelnemer van Holland4ALS, een estafette van 330 kilometer waarbij de deelnemers verschillende sporten beoefenen, waaronder zwemmen. Assistent-accountant Harry Bontje van het JAN©-kantoor in Weesp besloot in de aanloop hiernaartoe ook nog een eigen actie op poten te zetten: 'JAN© aan het water'.

Tussen de verhuisdozen trokken de mannen tot hilariteit van hun collega's maandagmiddag voor het eerst hun zwembroek aan. Daaroverheen een oranje badjas om warm te blijven tijdens het wandelingetje naar de oever van de Vecht. Na het startsein van JAN©-partner Wim Zagt sprongen ze het koude water in, aangemoedigd door collega's vanaf de kant en het balkon. Na een kort stukje zwemmen klommen ze klappertandend weer op het droge. Als ze hun financiële doelstelling behalen (minimaal 1000 euro) slingeren ze vrijdag ook hun werkgever de Vecht in, beloven ze. Voormalig IVW-voorzitter Wim Zagt vindt dat best: "Maar als jullie het niet erg vinden, spring ik zelf wel."

Stichting Zoalsjan werft fondsen om ALS-patiënten van hulpmiddelen te voorzien, waarmee ze langer thuis kunnen blijven wonen.

De actie steunen kan via cool4als.zoalsjan.nl/team/team-nesland.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant